Badkamer laten verbouwen

Badkamer laten verbouwen

Je bent misschien via internet op zoek gegaan naar een badkamer. Op Pinterest vind je prachtige foto’s en in de badkamerzaak staan de mooiste modellen. Dat zijn vaak de eerste stappen die genomen worden, en vervolgens de vraag: “we willen dus echt graag de badkamer verbouwen, maar wat gaat dat kosten?”

De ervaring is dat mensen soms schrikken van de kosten van de verbouwing. Vooral bij het renoveren van een badkamer. Het lijkt een kleine ruimte die snel aangepakt kan worden. Bedrijven pakken zo’n verbouwing ieder verschillend aan, waardoor de prijs tussen twee offertes sterk kan verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het leidingwerk achter de muren. Sommige tegelzetters plakken tegels over oude tegels heen wat veel tijd scheelt.

Het leek ons daarom goed om u te vertellen hoe Ultrabad aan de slag gaat in uw badkamer.

Ook krijgt u praktische tips om rekening mee te houden betreft de kosten.

Indeling

Stel, u wilt de indeling van de huidige badkamer veranderen. Dan is dit direct een flinke kostenpost, omdat dat veel tijd kost. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de wc. Dat is soms niet eens mogelijk door de dikke pijp van ongeveer elf centimeter. Deze is lastig te verplaatsen, maar mocht het gewenst zijn dan kan dit in een (verhoogde) vloer, of via een koof.

Tip: het kan handig zijn om Ultrabad mee te laten denken over de indeling voordat u de badkamer uitzoekt.
Tip: Ultrabad kan een mobiele douche voor u regelen. Deze kan bijv. op de oprit geplaatst worden

Vloerverwarming

Bij het plaatsen van vloerverwarming wordt de vloer ongeveer 2 a 3 cm hoger dan normaal. Het ligt eraan of het ingefreesd kan worden of dat de leidingen bovenop moeten. Ultrabad doet er alles aan om teveel verhoging te voorkomen. Bijv. door de cement dekvloer eruit te hakken en na het plaatsen van de vloerverwarming de nieuwe zand cement dekvloer erin te plaatsen.

Tip: Houd er bij de berekening van de kosten dus rekening mee met wat voor vloer er momenteel in ligt.
Tip: een douchevloer zonder dorpels is gunstig voor oudere mensen

Sloopwerk

De oude badkamer wordt compleet leeggehaald. Het bestaande tegelwerk en oude leidingen gaan er zoveel mogelijk uit. De badkamer kan dan na de verbouwing weer 30 jaar vooruit, zonder lekkage.
Kosten besparen kan door de oude leidingen te laten zitten, en deze te koppelen met nieuwe leidingen. De nieuwe badkamer komt dan in een oude jas. We raden dit dus af omdat de kans op lekkage groter wordt.
Nadat we alles grondig verwijderd hebben wordt het afval afgevoerd en kunnen we aan de slag met de verbouwing. Door zo grondig te werk te gaan besparen we tijd in de verdere verbouwing.

Tip: Bij oudere badkamers komt vaak de vloer mee bij het uithakken van de tegels. Er moet dan een nieuwe vloer in.

Loodgieterswerk en elektra

Het nieuwe leidingwerk kan erin: waterleidingen, afvoeren en verwarming. Elektra komt op de juiste plekken van de meubels.

Tip: Kosten van materiaal voor deze onderdelen kunnen oplopen tot € 1000 voor een gemiddelde badkamer.

Stukadoor

De stukadoor komt daarna om cementgebonden snelstuc te smeren. Na 3 uur is de ondergrond klaar om betegeld te worden. Alles is extra vlak en de ondergrond is beter bestand tegen vocht. Bijv. door de waterdichte laag die vocht niet doorlaat mocht een voeg om wat voor reden iets scheuren.

Betegelen en voegen

Dit is 2 tot 4 dagen werk afhankelijk van de grootte van badkamer, de grootte van de tegel, de moeilijkheid van het patroon. Ook is dit afhankelijk van de soort tegel. Over het algemeen zijn keramische tegels sneller te plaatsen dan natuurstenen tegels.

Plafond

Vaak kiezen bewoners voor een verlaagd plafond om te kunnen genieten van mooiere verlichting. De afwerking is netter en het maakt makkelijker schoon. Ook kan kunststof beter tegen vocht en is schimmelwerend.

Ventilatie

Belangrijk dat er goede ventilatie geplaatst wordt tegen vocht. Badkamer blijft daardoor veel mooier. U kunt kiezen voor een badkamerventilator op het lichtnet of MV box met afstandsbediening en meervoudige standen.

Afmonteren nieuwe sanitair

Nu kan de badkamer echt vorm beginnen te krijgen. De badmeubels ophangen, kranen installeren, verwarming plaatsen, glasplaat van de douchecabine, spiegels, verlichting etc. Zie je het al voor je?

Afkitten

Als afwerking worden alle randen van kit voorzien.

Genieten!

Ultrabad doet er alles aan zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw droombadkamer.
Want informatie over de verbouwing is leuk, maar in principe doen wij er alles aan dat u zo min mogelijk hoeft na te denken over de renovatie.

Alleen een tegelzetter inhuren?

Een tegelzetter rekent vaak een prijs per m2 of hij neemt het werk aan. Toch heeft u dan nog te maken met allerlei andere partijen. Misschien vindt u het lastig dat u de loodgieter moet bellen, en apart de tegelzetter in moet huren?

Als u daarom toe bent aan een vaste prijs om de hele badkamer te laten plaatsen. Dan is Ultrabad is 1 aanspreekpunt voor de renovatie van de complete badkamer.

U hoeft niet zelf te overleggen en te bellen met de loodgieter, elektricien, stukadoor etc.
Meestal zijn we binnen 10 werkdagen al klaar met de hele klus.

Vrijblijvende offerte

We hopen dat deze informatie u iets verder heeft geholpen. Zin in een nieuwe badkamer, en dat iemand meedenkt over het plaatsen daarvan? Wij staan voor u klaar: 06 512 588 74

Grotere projecten – Prijs per vierkante meter of per uur?

Vragen die we regelmatig krijgen zijn:

  • Geven jullie ook prijzen per vierkante m2?
  • Wat zijn gemiddelde kosten en prijzen?
  • Wat rekenen jullie als wij een tegelzetter willen inhuren?

Voor particulieren en personen met kleine badkamers adviseren wij dat u eerst dit blog leest: “Wat kost een tegelzetter?”

Stelt u de vraag namens een bedrijf? Voor grotere projecten kunnen we direct een passend antwoord geven. Bel naar 06 512 588 74 voor meer informatie.