Flagstones leggen en voegen

Flagstones leggen en voegen

Vraag onze gespecialiseerde tegelzetters

Flagstones, ook wel breukstenen genoemd geven een prachtige Zuid Europese look. Je komt deze stenen veel tegen op Ibiza, Zuid-Europa, Noorwegen en Canada. De stenen worden natuurlijk gedolven. Niet een steen is hetzelfde. De wisselende formaten geven muren en vloeren een natuurlijke look bij het zwembad, op het terras of op de muur.

Flagstones Grof gezet of Strak gezet

Het zetten van Flagstones kunnen we op twee manieren onderscheiden. Namelijk grof gezet en strak gezet. De keus tussen één van de twee soorten wordt bepaald door smaak en kosten.

Daarom zetten we de verschillen op een rij:

Flagstones grof gezet:

  • Minder flagstones zichtbaar
  • Meer voeg tussen de flagstones
  • Geeft een robuustere look
  • De kleur van de voeg is meer bepalend en zichtbaar
  • De tegelzetter is korter bezig

Flagstones strak gezet:

  • Meer flagstones zichtbaar
  • Minder voeg tussen de flagstones
  • Geeft een strakkere look
  • De kleur van de voeg is minder bepalend en zichtbaar
  • De tegelzetter is er korter mee bezig

Buitenmuren, binnenmuren en terrassen

Flagstones kunnen geplaatst worden op buitenmuren, binnenmuren of op een terras. Je ziet het vaak op paden of rondom een zwembad.

Natuurstenen Flagstones kopen in Nederland

Ultrabad werkt samen met een Nederlandse leverancier bij de inkoop van Flagstones. Dit is de marktleider in Nederland en op die manier kunnen we kwaliteit bieden.

Gecertificeerde flagstone tegelzetters

Flagstones plaatsen is ambachtelijk werk. De stenen zijn ruig en verschillen allemaal van formaat. Onze tegelzetters hebben uitgebreide training gehad om deze speciale flagstones te kunnen plaatsen.
Bij aanvang van het project komen de zakken met verschillende flagstones binnen. Per zak één formaat. Om een natuurlijke look te creëren is het de kunst om de grote en kleine flagstones af te wisselen.

Flagstones Leggen, Aanbrengen en Voegen

Het aanbrengen van Flagstones is heel verschillend per type steen. Neem bijvoorbeeld het verschil tussen vulkanische steen en echt natuursteen. Echte natuurstenen zijn veel ruwer en zwaarder. Deze blijven moeilijker plakken. Daarnaast plaatsen we er dan meerdere kleine stenen tussen om te zorgen dat de stenen goed blijven zitten.

Hoe gaan we te werk?

Onze tegelzetters plakken eerst een net over de muur. Daarna brengen ze de stenen aan. Dat doen ze met een speciale lijm die geschikt is voor Flagstones.

Voegen

De voeg zit in zakken van 25 kg. Dit wordt gemengd met ongeveer 5 kg steenkorrels. Dit wordt gemengd en is de voeg klaar. Daarna kan het voegen beginnen. De voeg wordt in een soort slagroomzak gedaan. Daarmee worden de ruimtes tussen de stenen gevuld.

Uitharden

Na het voegen moet het uitharden. Het mag niet meer kleven. Je vinger mag niet nat worden als je het aanraakt. Daarna gaan de tegelzetters aan de slag met het uitkrabben. Om het een mooi ruw effect te geven worden de voegen afgeborsteld.

Projecten

Wij tegelen wekelijks met Flagstones, natuursteen en allerlei andere soorten tegels. We laat u graag wat voorbeelden zien.

Het resultaat is prachtig. Bekijk deze prachtige schouw. Zoals je ziet moet deze nog gevoegd worden.

Ook op deze buitenmuur hebben onze tegelzetters de prachtige stenen aangebracht

Vrijblijvende offerte

Bent u op zoek naar tegelzetters die flagstones voor u kunnen plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met Ultrabad. Wij helpen u graag. Stuur een mail naar info@ultrabath.nl of bel 06 512 588 74

Inspiratieboek

Op verzoek kunnen wij het onderstaande boek laten toesturen door onze partner The Flagstone Company. Daarin staat één van de recente projecten van Ultrabad. Maar ook talloze andere projecten ter inspiratie.