HDPE zwembad

HDPE zwembad

HDPE monoblock zwembad aanleggen

Ultrabath plaatst HDPE zwembaden maar we produceren deze niet zelf. Daarom kunnen we onafhankelijk met u meedenken. Dat laten we graag zien aan de hand van een recent project. Tegelijk willen we zoveel mogelijk informeren zodat u de informatie kunt toepassen op uw eigen situatie.

Plaatsing:

Bij een familie in Flevoland. Nadere gegevens zijn desgewenst op te vragen.

Hoe ziet een HDPE zwembad er uit?

HDPE platen zijn ongeveer 10mm dik. De platen worden aan elkaar ëgelastí tot ÈÈn geheel. Dit wordt in de fabriek gedaan. Als gekozen wordt voor de bouwkundige variant wordt deze dus op maat gemaakt. Daarmee zijn alle maten en vormen beschikbaar.

Wat is HDPE of polyethyleen ?

HDPE is de afkorting voor hoge dichtheid polyethyleen. Ook de Engelse term high density polyethyleen is een term die gebruikt wordt. De voordelen van dit type kunststof zijn divers. Zo komen er geen gevaarlijke stoffen vrij bij blootstelling aan hogere temperaturen. En dat maakt het veilig voor mens en natuur.

Wat kost een HDPE zwembad?

Over het algemeen wordt een HDPE zwembad op maat gemaakt. De prijs is daarom wisselend. De grootte is een voor de hand liggende factor. Maar met name inbouwdelen zoals verlichting en een jetstream kunnen de prijs sterk beÔnvloeden.

Voordelen van een polyethyleen zwembad:

  • Lange levensduur
  • Zeer onderhoudsvriendelijk. Het is een glad geheel en daarom makkelijk schoon te houden
  • Maatwerk is mogelijk
  • Afmeting is zelf te bepalen
  • Snelle montage
  • Eenvoudige aansluiting van inbouwdelen mogelijk. Te denken aan de jetstream, skimmers, pompen etc.
  • Kleurvast

Afmetingen

Het zwembad is op maat te realiseren. Het wordt uit plaatmateriaal gemaakt en is dus geen voorgevormde kuip. Toch zien we in de praktijk dat er ook basisafmetingen beschikbaar zijn:

6 x 3 x 1.5 meter
8 x 4 x 1.5 meter
9 x 4 x 1.5 meter
10 x 4 x 1.5 meter

Prijs van een HDPE zwembad

Een vaste prijs is moeilijk te bepalen en is afhankelijk van diverse factoren. Wij denken vooraf met u mee. Zo is de ondergrond sterk bepalend voor de prijs. Op basis van het sonderingsrapport kunnen wij samen met een vaste partner bepalen welke fundering nodig is.


Als we dit bepaald hebben kunnen we u bijvoorbeeld helpen bij de keus tussen een polyester zwembad of HDPE zwembad.

HDPE inbouw zwembad

In dit geval is gekozen voor een inbouw kunststof zwembad van 8 x 4 meter.

Verwarming

Dit zwembad is verwarmd via een aparte warmtewisselaar. Dat gaat via een aparte cv ketel in de installatieruimte.

Inbouwdelen

Voor deze klant is Ultrabath naar de fabriek gegaan om de inbouwdelen te plaatsen. Bij het plaatsen in de tuin zaten de inbouwdelen er dan ook al in.

Deze klant heeft bijvoorbeeld gekozen om een jetstream te laten plaatsen. Daarmee kunnen ze tegen een kunstmatige stroom in zwemmen.

Verder is zijn er twee witte lampen geplaatst.

Soort roldeck

Dit zwembad wordt afgedekt met een foam afdekking van 5 mm. Dit houdt in mindere mate de warmte vast, maar werkt uitstekend om vuil tegen te houden.

Vragen of een vrijblijvende offerte?

We helpen u graag bij de keus voor een bepaald type zwembad. Ultrabath kan de plaatsing vervolgens compleet begeleiden en uitvoeren. Stuur een e-mail naar info@ultrabath.customyou.nl of bel naar 0527 74 58 29