Kleine badkamer betegelen in Urk

Kleine badkamer betegelen in Urk


Een ruimte van 2,5 x 2,5 meter. En het schuine dak maakt de ruimte ook krapper. De bewoners wilden toch een volledige badkamer met alles erop en eraan. Een mooie uitdaging voor onze tegelzetters, timmermannen en loodgieters. Ze gingen aan de slag met de bouw van:

  • Doucheruimte met regendouche
  • Zitbankje in de doucheruimte
  • Nis om douchespullen kwijt te kunnen
  • Twee badmeubels en spiegels
  • WC

De wens van de bewoners was om er een sierlijke nieuwe badkamer van te maken. Maar er waren best veel wensen terwijl de ruimte beperkt is. Gaat dat lukken? We laten het u graag zelf beslissen.

De bouw

Nadat deze klant gekozen had voor de tegels en sanitair, besloten ze de badkamer te laten betegelen door Ultrabad. Met ons team van ervaren tegelzetters mochten we aan de slag. In dit blog vertellen we graag over het werk. Zo krijgt u inspiratie mocht u zelf denken om de badkamer te laten verbouwen.

Lees je mee

Kleine badkamer inrichten

Waar kan je op letten bij het inrichten van een kleine badkamer? We laten het aan de hand van de voorbeelden in deze badkamer zien.

Kies een slimme indeling

Het eerste dat opvalt is de indeling. Daar is heel goed over nagedacht. Elke hoek wordt benut. Er konden zelfs twee badmeubels geplaatst worden. De nis in de douche zorgt voor ruimtebesparing.

Tegels met lichte kleuren

Lichte kleuren en grote tegels zorgen er voor dat de ruimte groter lijkt. Gekozen is voor mooie natuursteen tegels van 80 x 80 cm. Deze tegel geeft uiteindelijk een sjieke look.

Tegels op de vloer en wand laten overlopen

Er is bewust gekozen om de tegels op de vloer en wand door te laten lopen. Er is dan geen onderbreking en dit geeft een ruimtelijk gevoel.

Verlichting in de badkamer

Wil je de badkamer groter laten lijken? Zorg dan voor voldoende licht. In dit geval boffen de bewoners met het relatief grote raam. Het zorgt hier voor mooi natuurlijk licht gedurende de dag. Om ‘s avonds het ruimtelijke effect te houden is het goed om niet alleen sfeerverlichting te plaatsen. Kies ook voor een functionele lamp die de ruimte goed verlicht.

Spiegels boven het badmeubel

Door de spiegels lijkt deze badkamer optisch groter. En het licht wordt mooi weerkaatst. De mooie grote spiegels zijn verzonken in het tegelwerk.

Wastafel in contrasterende kleur

Het zwarte badmeubel en accessoires steken mooi af tegen de lichte achtergrond.

Heerlijk genieten
We willen de bewoners bedanken voor het vertrouwen. En wensen hen veel plezier en gemak toe in deze prachtige badkamer.

U wilt ook de badkamer laten verbouwen?

Ultrabad is gespecialiseerd in het bouwen en renoveren van badkamers. Heeft u een vraag of opmerking? Laat het weten via info@ultrabath.customyou.nl of 0527 74 58 29.

Wilt u eerst meer informatie? In het volgende blog over badkamerrenovaties vertellen we over:

  • Hoe bespaar je kosten op de badkamerverbouwing?
  • Hoe gaat Ultrabad normaal gesproken te werk bij de badkamerverbouwing
  • Wat zijn de algemene prijzen en tarieven van onze tegelzetters

Ga hier naar het blog met tips over het verbouwen van badkamers

UltrabadNL