Polystyreen zwembad

Polystyreen zwembad

Polystyreen blokken Zwembad

Ultrabath bouwt aan polystyreen zwembaden. Deze baden wordt gebouwd met behulp van polystyreen bouwblokken. Om duidelijk te maken wat de voor- en nadelen zijn van dit type zwembaden laten we het graag zien aan de hand van een concreet voorbeeld.

Klant

Familie uit Flevoland. Het zwembad is in overleg te bezichtigen.

Soort Zwembad

Polystyreen bouwblokken zwembad. Dit is een semi bouwkundig zwembad.

Verschil semi-bouwkundig en bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad is volledig van beton. Bij de methode met de polystyreen bouwblokken wordt het zwembad gebouwd van polystyreen bouwblokken. Deze worden vervolgens volgestort met beton. Het voordeel van de bouwblokken is de snelle manier van werken. Dat bespaart dus arbeidstijd. De polystyreen bouwblokken zorgen daarnaast voor een hoge isolatiewaarde en dus zorgt dit voor energiebesparing.

Voordelen blokken zwembad

Het voordeel is dat dit type zwembad snel te realiseren is.
Verder is er geen hijskraan nodig bij het plaatsen. Je kan het zwembad op elke plek laten bouwen, aangezien er geen kraan naartoe hoeft te rijden.
Ten opzichte van een monoblock zwembad is de wachttijd een voordeel. Bij bestelling van een monoblock zwembad is er namelijk vaak sprake van een wachttijd.

Afmeting zwembad

In dit geval is gekozen voor 12 x 4 x 1.50 meter. Maar dit is dus volledig aanpasbaar naar wens van de klant.

Binnen- of buitenzwembad

Bij de bouwmethode met polystyreen bouwblokken maakt het niet uit of het zwembad in de tuin of binnen wordt gebouwd. Hier werd het zwembad buiten in de tuin gebouwd.

Graafwerkzaamheden / grondwerk

Gestart wordt met het graafwerk. Daarbij heeft Ultrabath een nauwe relatie met de grondverzetter. Het is belangrijk dat het gat voor het zwembad op exact de juiste locatie komt. Normaal gesproken neemt Ultrabath hier het leiding in. Bijvoorbeeld. Door het nauwkeurig uitzetten van de belijning. Bij het referentie zwembad werd een gat gegraven van 13 x 5 meter.

Drainage

Om het grondwater weg te pompen is een drainage aangelegd. Dat is een slang die als een ring om het zwembad heen wordt gelegd. Deze zuigt het grondwater weg. Het water wordt naar een put gepompt. Vanuit daar werd het water in dit geval naar een sloot gepompt.

Palen en betonvloer

De basis voor een goede fundering is het sonderingsrapport. Daarin staan de kenmerken van de grond en kan een goede offerte worden gemaakt voor het palenplan. De heipalen, fundering en betonvloer worden op basis van het sonderingsrapport berekend.

Isotone blokkenpakket

Een term die je tegenkomt is isotone blokkenpakket. Dit is een andere term voor de polystyreen bouwblokken die bij dit project dus gebruikt zijn.

Inbouwdelen

De klant is altijd vrij om de inbouwdelen te bepalen. Sommige onderdelen zijn noodzakelijk.


Zo zuigt de bodemput het water onderop op. De skimmer doet dat aan de oppervlakte. Aangezien warm water naar boven gaat ontstaat er circulatie.

Daarbij is de skimmer noodzakelijk om het oppervlaktewater af te zuigen.

Op die manier blijft het water aan het oppervlak zo schoon mogelijk.
Een ander inbouwdeel is de inlaatfitting. De pompt het water terug het bad in nadat het gezuiverd is in de zwembadinstallatie.

Zwembadfolie

Bij dit project is gekozen voor de grijze zwembadfolie. Op de trap is een ander type folie met antisliplaag geplaatst. De folie lijkt blauw door het water.

Soort tegels

De randsteen is een natuursteen. Het is een steen met vooraan een rond vallende neus aan zwembadkant. Deze steen is veilig voor de huid en zorgt dat u veilig van uw zwembad kunt genieten. Bovendien geeft het een mooie afwerking.

Jetstream

Bij dit project is een jetstream geplaatst. Maar dit is per type zwembad naar wens te bepalen.

Soort trap

Gekozen voor trap van 75cm breed om zoveel mogelijk oppervlakte te houden waarin gezwommen kan worden.

Soort roldeck / zwembadafdekking

In dit zwembad is een relax plateau oftewel zonneplateau geplaatst. Dat is een ondiep gedeelte dat kindvriendelijk is.

Zoutelektrolyse

Zoutelektrolyse berust op een zeer eenvoudig principe dat doet denken aan het ecosysteem van de zee. Oorspronkelijk is deze manier van desinfecteren bedacht voor mensen met huidproblemen. Het levert minder irritaties op en is natuurvriendelijker.

Het desinfecteren met een zoutelektrolyse is een goed en onderhoudsarm systeem om het water schoon en helder te houden. Belangrijk om te weten is dat een zoutelektrolyse nog steeds gebruikt maakt van (natuurlijk) chloor om het water te desinfecteren. Het splitst namelijk zout (natriumchloride) in natrium en chloride (chloor)

Duur van de werkzaamheden

3 weken. Dit is na uitgebreide voorbereiding met vaste partners.

Soort zwembadinstallatie

De zwembadinstallatie is geheel automatisch. Op die manier heeft het zwembad zo min mogelijk onderhoud nodig.

Overloopzwembad

Dit is geen overloopzwembad.

Douche / buitendouche

De klant wilde graag een buitendouche om zo lang mogelijk buiten te kunnen douchen. Bijvoorbeeld na het sporten. Deze douche is elektronisch aangestuurd via een pulsknop. Dit type brengt veel gemak met zich mee. Er is namelijk ÈÈn temperatuur die binnen is in te stellen. EÈn knop is gemakkelijk en veilig voor de kinderen. De temperatuur is constant op de vaste temperatuur.

Verlichting

Dit zwembad heeft drie lampen met RGB verlichting. De bewoners kunnen zelf zestien verschillende kleuren kiezen.

Poolhouse

Daarbij werken we samen met vaste partners waar we het hele jaar mee samenwerken. Het zwembad en het poolhouse moet namelijk zo passend mogelijk zijn. Praktisch gezien is de zwembadinstallatie weggewerkt in het poolhouse. Daarbij werken we samen om de juiste plaatsing te kiezen. Daarmee kunnen we ruimte besparen.

Onderhoud

Dit zwembad is makkelijk te onderhouden. De aansturing is volledig geautomatiseerde. Natuurlijk moet het bad wel zomer- en winterklaar gemaakt worden.

Wat kost een polystyreen blokken zwembad?

De kosten van dit zwembad zijn nader op te vragen.

Totaalrealisatie

Ja. Ultrabath heeft het volledige project begeleid.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt een vrijblijvende offerte? Of heeft u vragen of opmerkingen over dit type zwembad? Stuur een bericht en wij helpen u graag.