Wat kost een tegelzetter?

Wat kost een tegelzetter?

U wilt de badkamer verbouwen en bent op zoek naar een tegelzetter. In dit artikel gaan we daar kort en krachtig op in.

Wel benoemen we graag dat Ultrabad gespecialiseerd is het aanpakken van complete klussen. Wij hebben timmermannen, tegelzetters en elektriciens in dienst. Het is mogelijk daarvoor aparte partijen in te schakelen. Met de kans op miscommunicatie. Klanten kiezen daarom voor Ultrabad, als aanspreekpunt voor de gehele klus.

Uurtarief van een tegelzetter exclusief materiaal

Normaal gesproken gaan we kleine klussen uit van een uurtarief van 45 euro exclusief btw. Daarbij zijn dus geen materialen gerekend.

Maar de snelheid van de tegelzetter is dan wel belangrijk. Een snelle tegelzetter is korter bezig. Dus laten we snel naar de volgende vraag gaan.

Hoeveel m2 legt een tegelzetter per uur?

Grote tegels zijn minder snel te plaatsen dan een kleine tegel. Dat had je misschien niet verwacht?! Het aantal m2 dat een tegelzetter legt is dus volledig afhankelijk van het soort tegels. Verder is een keramische tegel is over het algemeen sneller te leggen dan een natuurstenen tegel.

Als stelregel legt een tegelzetter tussen de drie a vier m2 per uur

Wat is de prijs van het leggen per m2 tegels?

Zoals je gelezen hebt is de snelheid van een tegelzetter van verschillende factoren afhankelijk. Daarom kiezen sommige klanten voor een tarief per m2. Daarmee heeft u als klant meer zicht op de kosten, en maakt het niet uit of de tegelzetter iets minder snel werkt.
De prijs die we aanbieden is dan wel afhankelijk van de grootte van de tegels. De te groter de tegel, des te moeilijker is deze te plaatsen. En er is mogelijk meer snijverlies.

De stelregel voor de prijs per m2 tegels is 40 a 50 euro per m2

Waarom kunnen prijzen tussen offertes zo verschillen?

U heeft twee offertes opgevraagd. En na het lezen van bovenstaande vraagt u zich af waarom de prijzen zo verschillen. Het verschil zit in de kwaliteit. In dit blog leggen we daarom graag uit op welke manier wij werken. Om een klein verschil te noemen. Sommige tegelzetters plaatsen tegels over de oude tegels heen. Dat bespaart tijd, maar dit bij ons zelden de werkwijze. Omdat we badkamers willen plaatsen die lang meegaan.

Hoe kan ik kosten besparen?

Kosten besparen kan in sommige gevallen door zelf de tegels te verwijderen. Daarbij adviseren we wel om dit in overleg te doen. Dit in verband met het leidingwerk onder de tegels.
Het is soms lastig om te vertellen aan klanten. Maar toch moeten we soms adviseren om te besparen door minder dure meubels en sanitair uit te zoeken.

Vrijblijvende offerte?

U heeft besloten een tegelzetter in te huren? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte op.