Zwembad onderhoud

Zwembad onderhoud

Ultrabad heeft gespecialiseerde service monteurs in dienst. Deze rijden iedere week door heel Nederland om zwembaden te onderhouden. Dat doen we bij bedrijven en bij particulieren met een zwembad in de achtertuin of binnen in de woning.

Winterklaar maken van een zwembad

  • Alle zwembaden zijn verschillend en iedere klanten heeft verschillende wensen. Ook wat betreft winterklaar maken. Normaal gesproken gaat maximaal de helft van het water er uit voordat de winter begint.
  • Uw zwembad aan laten staan tijdens de winter is een optie. Daarbij draait deze een paar uur per dag en is de verwarming ingesteld op vijf graden. Daarbij voorkom je dat het water bevriest, maar verbruik je wel energie
  • Het zwembad stil zetten is een andere optie. Het bad wordt dan grotendeels leeggepompt en alle leidingen worden leeggezogen om te voorkomen dat ze kapot vriezen. Het voordeel is dan dat u geen energie verbruikt tijdens de wintermaanden.

 

Zomerklaar maken

  • Ultrabad zorgt er bij deze check voor dat het zwembad weer netjes is. We maken het roldeck schoon en stofzuigen het zwembad. Ook worden de tegels rondom schoongemaakt. Dit gebeurt normaal gesproken met een hogedrukreiniger.We zetten verder de verwarming op de gewenste temperatuur en kijken de installatie na. Dat bij ieder zwembad verschillend. Soms is dat een pomp en bij andere zwembaden bestaat dit uit volledig plc gestuurde installaties.

    Bedient u het zwembad met de tablet? Ook daarbij kunnen we controleren of alles functioneert.

  • Normaal gesproken vult klant het zwembad zelf. Daarbij wordt deze aangevuld met ongeveer 30 kuub water, afhankelijk van de grootte. We bellen week vooraf zodat u kan zorgen dat het zwembad vol zit als onze service monteur langskomt.

 

Service mogelijkheden

Onze monteur komt 1 keer per maand langs. Meerdere keren per maand is in meeste gevallen niet nodig, maar is uiteraard mogelijk
Vind u het zelf leuk om uw zwembad te onderhouden? Alleen een zomer en wintercheck van onze monteur is dan misschien toch een goed steuntje in de rug.

 

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen over zwembad onderhoud? Neem vrijblijvend contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden.